Boeken kunnen je helpen bij het ontdekken van jezelf en de wereld om je heen. IKC Rheezerveen heeft daarom met Bibliotheek Hardenberg een structurele samenwerking op het gebied van leesbevordering en leesplezier met ondersteuning door een leesconsulent vanuit Bibliotheek Hardenberg. Er is een mooie, actuele en gevarieerde collectie. De boeken zijn nu heel dicht bij de leerling, en er is voor elk kind wel iets dat bij hem of haar past. Hoe meer (voor)lezen, hoe beter in taal!

Naast een uitleensysteem is er een speciale website voor de leerkrachten en de leerlingen om nóg meer uit hun bieb op school te halen: met leestips, een zoekmachine, informatie voor werkstukken en spreekbeurten, en ook kunnen kinderen elkaar tippen, wat een leuk boek is. Elke groep kan ook z’n eigen toppers plaatsen: wat zijn de meest gelezen boeken in hun groep? We richten ons volop op het bevorderen van het leesplezier!

Vanaf oktober 2021 kunnen kinderen van 0 – 12 jaar boeken lenen om op school en thuis te lezen. We zijn van plan om ook een collectie voor volwassenen te realiseren, zodat ook zij in ons IKC een goed boek kunnen lenen.