De missie van IKC Rheezerveen

Onze missie ‘ruimte om te groeien’  en de kleinschaligheid maakt ons Integraal Kind Centrum een unieke plek, waar opvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs samenwerken.

De kleinschaligheid van ons IKC is iets waar onze leerlingen de vruchten van plukken; door kleine groepen (vaak rond de 7 kinderen per leerjaar) hebben de medewerkers de kinderen goed in beeld en kunnen ze vaak bieden wat nodig is. Om net nog wat extra’s te kunnen bieden, zijn er twee leerkrachten ambulant op meerdere momenten in de week: zij werken samen met een kleine groep kinderen aan wat er op dat moment nodig is.

 

IKC Rheezerveen is een Vreedzaam IKC. Dat betekent dat we kinderen een rugzak vol kennis en vaardigheden meegeven om zich staande te kunnen houden in de maatschappij. We richten ons op samen besluiten leren nemen,  democratie, open staan voor verschillen, meningverschillen kunnen oplossen en verantwoordelijkheid dragen voor de gemeenschap.

We vinden de communicatie erg belangrijk: steeds weer hebben we de driehoek leerling-ouders-leidster/leerkracht voor ogen: leerlingen kunnen zelf vaak aangeven wat ze nodig hebben, ouders verwoorden wat zij zien bij hun kind en leidsters, leerkrachten en intern begeleider kunnen vanuit hun professie spreken.

Samen gaan we van waarnemen naar begrijpen: wat is er nodig? Dan wordt er besproken wie wat kan doen. Zo werken we samen aan het handelings gerichte werken.

Op deze website vindt u veel informatie en krijgt u een indruk van wat wij allemaal doen op school. Mocht u nog vragen hebben: neem gerust contact met ons op!

Hoe ‘Ruimte om te groeien’ er concreet uit ziet bij ons, leest u in de tabs hieronder.

Kernwaarden van ons IKC